Daar staan de reparateurs weer klaar om samen kapotte spullen te repareren. Dan kan van alles zijn: kleding, beddengoed, gordijnen, stofzuigers, koffiezetapparaten, lampjes, meubeltjes, fietsen, speelgoed, gereedschappen, allerlei huishoudelijke apparaten enz. Ook helpen ze graag bij het leren werken met machines, zoals de naaimachine. In menig huishouden staat een ongebruikte naaimachine, omdat men niet weet hoe ermee te werken en het daarom een eng apparaat vindt. De reparateurs van Repair Café helpen bezoekers graag van de machinevrees af.
Tijdens het Repair Café zijn het theehuis en de speeltuin open voor iedereen.
Meer weten kan via info@dorpsbelangenharkstede.

 • We geven advies over hoe je veilig met gereedschap om moet gaan.
  Heeft u zelf overtollige gereedschappen? Deze kunnen ingeleverd worden voor een goed doel. 
 • Bezoekers worden gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee.
  Op de leestafel liggen allerlei tijdschriften en boeken over hoe te repareren. En er is altijd een knutseltafel waar met restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt worden, zoals sieraden of tassen.
 • Accessoires.
  Behalve repareren neemt Repair Café overbodige accessoires zoals sieraden, hoeden, riemen en tassen in.
  Bezoekers kunnen accessoires brengen om weg te geven, om zelf te ruilen tegen een ander ingebracht stuk
  of tegen een kleine vergoeding iets mee te nemen.

Bezoekers worden gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee. Op de leestafel liggen
allerlei tijdschriften en boeken over hoe te repareren. En er is altijd een knutseltafel waar
met restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt worden, zoals sieraden of tassen.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Harkstede bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en om de dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact brengen.

Data in 2023
11 maart
12 april
8 julli
9 september
11 november

Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert.
Repair Café Harkstede is een initiatief van de Vereniging Dorpsbelangen en de PKN en wordt ondersteund door de gemeente Slochteren. Inmiddels zijn er 25 vrijwilligers actief, zodat er altijd voldoende bezetting is. (zie ook onze facebookpagina Repair Café Harkstede)
Repair café vind je in heel Nederland.  www.repaircafe.nl "

 

Meer informatie over Repair Café activiteiten en vrijwilligerswerk bij:
Anke van Duuren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 050-4042803 / 0624641491
Alice van der Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Antje van Wijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.