Allerzielen

Beschrijving

De herdenking is bedoeld voor alle inwoners uit Harkstede en omstreken die de behoefte hebben om overledenen, die belangrijk zijn, te gedenken. De begraafplaats wordt verlicht met fakkels, vuurkorven en vele lichtjes. Je kunt een gedicht, een groet ophangen of bloemen en een kaarsje voor de overledenen aan te steken. Deze kunnen ook naar het graf van geliefde of bekende gebracht worden. Het materiaal hiervoor is ter plaatse aanwezig.
Tijdens de herdenking worden gedichten voorgedragen en zal het dameskoor uit Harkstede enige liederen ten gehore brengen. (Bij slecht weer zal dit in de kerk plaatsvinden)
Het is ook mogelijk om samen een kop koffie, thee of chocolademelk te drinken.

Allerzielen is van oorsprong een gedenkdag uit de Rooms-Katholieke traditie en wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. De laatste jaren heeft deze traditie ook buiten de katholieke kerk meer aandacht gekregen. Ook in Harkstede wordt de herdenking sinds vorig jaar gehouden op de begraafplaats bij de Monumentale kerk te Harkstede.

De organisatie is in handen van Dorpsbelangen Harkstede, de Begrafenis- en Crematievereniging Scharmer-Harkstede, de Protestantse Gemeente Scharmer-Harkstede en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.