Veel dingen kunnen in deze coronatijd niet. Maar op eigen gelegenheid een bezoekje brengen aan een kerk kan wel. Elke woensdag doet iemand van HARTstee de monumentale kerk in Harkstede open om 09.00 uur en om 19.00 uur wordt de kerk weer gesloten.Zo kan men op woensdag als persoon, tweetal of gezin de kerk bekijken, om er stil te zijn, te mijmeren of om te bidden.


Momenteel heeft HARTstee de viertafel ingericht naar het voorbeeld van de kloostergemeenschap van Taizé, met een icoon en
oranje kleden. Er is ook informatie en er zijn foto’s uit Taizé te zien. In het begin van de ochtend klinkt er muziek uit Taizé. Op de website
www.hartstee.info staat meer informatie en op het YouTube-kanaal Hartstee een filmpje van een meditatieve viering ’Taizé’, in de serie ’Hoe geloof jij? Waar vind jij inspiratie?’, die is opgenomen in de monumentale kerk.
Op de eerste woensdagavond van de maand is de kerk ook open.Vanaf 19.00 uur klinkt er meditatieve muziek.
Vanaf 20.15 uur kan men een kaarsje branden, dan is er iemand aanwezig tot 21.00 uur.
Alles met inachtneming van de RIVM-regels.
Voor meer informatie: Aline Kruizenga, aline/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (06) 13308571.

Bron: Bokkeblad 10 maart 2021

 

HART-stee is een plek voor Aandacht, Bezinning en Ontmoeting voor mensen in Harkstede e.o. ”Hoe verschillend ook, alle activiteiten draaien om aandacht, bezinning en ontmoeting. Onze activiteiten zijn waarde(n)vol voor iedereen, of je nu wel, niet of anders gelovig bent,” vertelt Aline Kruizenga, de initiator van HART-stee. ”We willen de gemeenschap verdiepen en versterken in onze omgeving.
We organiseren 3 kernactiviteiten: stilte wandelingen, geregeld een Messy@ HART-stee voor het hele gezin en af en toe een dorpsoep, vaak samen met Dorpsbelangen Harkstede.” Bij de 13e editie van de stilte wandeling die HART-stee elke maand op de 1e woensdag van de maand organiseert, werd de verjaardag vrolijk gevierd.

 

Bron: Bokkeblad 4 maart 2020

Agenda

9 juni
Oud Papier Actie
Datum 9 juni 2021 18: 00

Er zijn 79 gasten online