Eens in de twee jaar verbindt het Feest van de Geest het Pinksterfeest, beeldende kunst en architectuur van kerkgebouwen tot een landelijke kunstzinnige ervaring.
Ook in onze regio, Groningen/Noord-Drenthe, doen 21 kerken en 27 kunstenaars mee; van Appingedam tot Borger en van Den Andel tot Rolde.
Het Feest van de Geest: 10 (Hemelvaart), 12, 13 mei en 19, 20 (Pinksteren), 21 mei.
In onze eigen kerk, De Graankorrel in Harkstede, zal Kristianne Tummers een specifiek werk creëren; we zijn enorm nieuwsgierig en laten ons graag verrassen.

Professionele kunstenaars exposeren nieuw gemaakt werk geïnspireerd door de verbintenis van het pinksterfeest en de architectuur van het kerkgebouw, waarbij zij geleid worden door het thema van dit jaar: 'Levensadem'.
In allerlei disciplines, zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, monumentale kunst, textiel, etc. zullen zij in hun creativiteit en werken ons verrassen en doen verwonderen.

Deze beide lange weekeinden worden extra leuk met een fiets- of autotocht langs de andere kerken in de directe omgeving: zoals Noordlaren, Haren, Garmerwolde en een aantal kerken in een grotere straal.

U bent meer dan welkom en de toegang is gratis.
Een vrijwillige bijdrage wordt echter wel op prijs gesteld.

Alle info over Feest van de Geest vindt u op de website www.feestvandegeest.nl
en kijk ook eens op onze Facebook-pagina.

 

Agenda

19 sept
Oud Papier Actie
19 sept 2018 18: 00 - 21: 30
13 okt
Rondje Harkstede
13 okt 2018 11: 00 - 17: 00

Er zijn 339 gasten online